Radioamatöörikerho Saimaan viitoset ry. OH5AB

Digi
Etusivu | Yhteystiedot | Kilpailut ja Peditiot | DokumentitKuva-arkisto

DIGI uutisia

Pakkettiradion jäätyä historiaan, keksivät innovatiiviset HAM:it uutta käyttöä TNC-modeemeille APRS:n (automaattinen sijaintipaikanmääritys) johon Kerhomme OH5AB on lähtenyt mukaan muiden kerhojen tavoin ja verkko kattaa kivasti jo suomea, ja lisää tulee kokoajan.Juha OH5NXO ja Mikko OH5LKE laittoivat Igaten (internet portin) muutama vuosi sitten ja tänä syksynä se sai avukseen 2 digipiitteriä, toisen Taavettiin OH5RDC jota hallinoi OH5AB ja Imatralle OH5RDI joka taas kuuluu OH5AI:lle. Näin saatiin 6-tie ja sen lähialueet katettua kivasti.

Radioina molemmilla digipiittereillä on HAMDR radiot ja ne releoivat kuulemansa paketit OH5AB:lle josta ne syksyllä asennettu ”uusi” Linux PC lähettää Helsinkiin APRS-IS palvelimelle http://aprs.fi josta voi katsella APRS asemien ja ”AIS” laivojen liikkeitä.

AIS mikä se on ?

AIS on laivojen paikannusjärjestelmä josta lisää Wikipediassa

Kerholta ajetaan nyt AIS-dataa APRS-IS palvelimelle joten laivatkin näkyvät nyt. Ulkona matalalla on J-tikku joka keväämmällä vaihtunee kunnolliseen antenniin ja korkeammalle . Erikois kiitos OH2KKU:lle Perl ohjelmasta ja conffaamisesta!

Joitain muitakin uudistuksia tulossa, mutta niistä tuonnempana mm D-STAR toistinmen rakentaminen on alkanut ja RNET (analoginen toistinasemien linkitys) verkkoon liitytään varmaan muutaman kuukauden sisällä.

Linkkejä

http://media.ham.fi/toistinforum2008.html

http://rnet.rats.fi/

73 de OH5HCJ


-