Saimaan Viitoset ry

Johtokunta                                      John Ahlbom/jca                             8.1.2001                                               1 (2)

TOIMINTAKERTOMUS 2000

1.

Johtokunta                             Johtokuntaan kuuluivat:

                             Heikki Launis                             OH5XO puheenjohtaja

                             Seppo Toivari                             OH5KTW varapuheenjohtaja

Lauri Himmi                                       OH5SC rahastonhoitaja

                             John Ahlbom                                    OH5NZ sihteeri

                             Pentti Helkilinna                             OH5WR jäsen

2.

Tilintarkastajat

Varsinaisina tilintarkastajina olivat Esko Lahti OH5ST ja Erkki Kivinen OH5EK.

Varatilintarkastajia olivat Daniel Kopilow OH5PA ja Orvo Arkko OH5NE.

3.

Muut toimihenkilöt

Kerhomestarina ja kalustonhoitajana oli Matti Lautala OH5HCJ.

4.

Kunniajäsenet

Vuosikokous nimesi kunniajäseneksi Pentti Haapalaisen OH5TE. Saimaan Viitoset ry:n aikaisemmin nimeämä toinen kunniajäsen on Vilho Vine OH5NM.

5.

Pelastuspalvelu

Pelastuspalvelutoimikuntaan kuuluivat 5-piirin PePa-manageri  Lauri Himmi OH5SC puheenjohtajana sekä  Erkki Kivinen OH5EK ja Pentti Laiho OH5MIU. Kerhon kannettava PePa-kalusto on kunnostettu OH5SC:n toimesta. PePa:n hälytyskortti on korvattu yksikkötietolomakkeella ja henkilötietolomakkeella.

6.                          .

Toiminta

Vuosikokous pidettiin Teknillisellä oppilaitoksella Lappeenrannassa 29.1. rehtori Seppo Saarisen OH5TZ toimiessa isäntänä. Kerhoillat on pidetty Linkillä maanantaisin klo 18.30 alkaen. Kävijämäärä on ollut melko tasaista, 10-14 kävijää per kerhoilta. Johtokunta on kokoontunut yhdeksän kertaa, yleensä kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Teema-aiheina olivat keväällä Imatralla  yhdessä Imatran Radioamatöörien kanssa pidetty SONERA -esitelmä  sekä RTTY-esitelmä yhteyksineen OH5KUY:n alustamana. Kerhon entinen jäsen Tauno Rupponen kertoi toukokuussa pintaliitoskomponenteista. Tilaisuuden yhteydessä päätettiin puhe/CW-koneprojektista. OH5XO esitteli 24.5. ammattikoulun tietotekniikan 2. luokan oppilaille (30) digitali-lähetyslajeja (RTTY, PSK, SSTV). Lokakuussa oli SSTV-esitelmä, niinikään yhteyksineen OH5XO:n johdolla.

SRAL:n talvipäivillä Kouvolassa osallistui OH5XO kerhon edustajana kerhotoiminnan neuvottelutilaisuuteen. Kerhon kesäleiri pidettiin perinteisesti Vehkataipaleen Virranniemessä 2-3.9. Leirillä vieraili 15 amatööriä. HF ja VHF- yhteyksiä pidettiin kohtuullinen määrä.

Kaupungilta saadun luvan turvin pystytettiin R-7000 monialue GP Linkin tuntumassaa olevan rakennuksen katolle (OH5WR, OH5KTW, OH5NZ ja Sami Jansén).

Sammonlahdessa pidettiin 14.10. RA-toiminnan esittely paikallisessa Asukastilassa OH5WR:n toimiessa yhdyshenkilönä. Toimintaa esitettiin HF-, VHF- ja SSTV:n muodossa.

Linkiltä käsin osallistuttiin (OH5XO ja OH5NZ) 21.10 Jamboree On The Air tapahtumaan. Toimintaa esitettiin kuudelle paikalliselle partiolaiselle, joille tarjoutui tilaisuus pitää second operator- yhteyksiä mm. Hollantiin ja Australiaan.

                            

Joulukahvit nautittiin Linkillä 11.12.

                                                                                                                                                                              2 (2)

7.

Osallistuminen 5-piirin toimintaan

Imatralla pidettyyn 5-piirin yhteiskokoukseen osallistuivat OH5XO, OH5SC ja OH5MNH. Piirin sunnuntaisin klo 09.45 taajuudella 3585 kHz pidetyn ja paikallisesti 145.550 kHz:llä releoidun radiobulletiinin "vetovastuu" on toimintavuoden aikana ollut OH5AB:llä piirin kokouksessa tehdyn päätöksen mukaisesti. Kerhon puolesta on bulletiinia useimmiten antanut OH5NZ.

8.

Toistimet ja dataliikenne

Kerhon puhetoistin kahdella metrillä (OH5RAB 145.775/145.175 MHz) on ollut toiminnassa koko toimintavuoden Joutsenon TV-mastossa. Asemanhoitajana on Pekka Rämä OH5WP. Lappeenrannan palolaitoksen letkutornissa toimii 70 cm toistin (OH5RUB 434.775/433.175 MHz).

Kerholla on pakettiradio postilaatikko (OH5RCB) ja DX-cluster, johon pääsee Lappeenrannassa olevan 2-metrin solmun OH5RCB-2 kautta taajuudella 144.875 MHz. Rinnakkaisena solmuna on OH5RDB taajuudella 144.850. Runkoverkossa on myös kerhon Pyhällössä oleva solmu OH5RDF-8. Sysop. on Vesa Pakarinen OH5MNH ja OH5RDF-8 osalta Antti Leskinen OH5ZB.

9.

Talous

Kerhon talous on tyydyttävä. Pankkitili osoitti kertomusvuoden viimeisenä päivänä 783,67 markan saldoa. Kassassa oli rahaa 251,20 markkaa. Tilivuoden tappio 8.218,77 markkaa päätettiin jättää oman pääoman vähennykseksi.

10.

Jäsenet

Kertomusvuoden aikana maksoi 70 markan jäsenmaksunsa 78 jäsentä. Jäsenmäärän nettolisäys on 2.

11.

RA-tutkijakunta

SRAL:n päättämän tutkijakunta uudistuksen myötä on kerholla kaksi tutkijaa, Heikki Launis OH5XO ja Nils-Erik Sandrén OH5MW, jotka itsenäisesti voivat järjestää ja valvoa sekä hyväksyä RA-tutkintoja. Kertomusvuonna ilmoitettiin OH5MW:n tilalle OH5NZ. OH5XO:n toimiessa tutkijana suoritti kolme osallistujaa tietoliikenneluokan kokeen hyväksytysti. 

12.

Kalusto

Lisäystä Linkillä olevaan kerhon kalustoon saatiin hankkimalla 30 Gt kovalevy, 17 " värimonitori ja lasertulostin tietokoneeseen. Kalustolisäyksiä ovat edelleen R-7000 vertikaaliantenni ja pintaliitoskomponenttityökalut (juotin ja suurennuslasipanta). Ukkosen kesällä särkemä runkoverkkomodemi korvattiin uudella TNC-2H Symek 9600 modemilla. Toinen samanlainen modemi hankittiin runkoverkon kanavanvaihtoa varten.

13

Kotisivu internetissä

Saimaan Viitoset ry:llä on kotisivu, jonka sielunelämää Pentti Laiho OH5MIU ja Mikko Lahikainen OH5LKE parhaiten tuntevat. Kotisivun osoite on http://yhdistykset.etela-karjala.fi/viitoset/ Sivulle pääsee myös SRAL:n kotisivun kautta.  

JOHTOKUNTA